Huvud Smartphones Hur man tar bort Netflix nyligen tittade program

Hur man tar bort Netflix nyligen tittade program

  • How Remove Netflix Recently Watched Shows

Netflix, med tusentals nya titlar som uppdateras varje månad, kan ditt nyligen visade innehåll fyllas snabbt. Oavsett om du vill hålla din tittaraktivitet privat eller om du vill strömma på en familjemedlems konto oupptäckt, visar vi dig hur du tar bort dina nyligen tittade program.



Hur man tar bort nyligen tittade program från Netflix på PC och Mac

Om du använder en dator, en Mac eller en webbläsare på en mobil enhet kan du följa stegen nedan för att ta bort din visningsaktivitet. Om du har mer än en profil måste du ta bort visningsaktiviteten för varje profil.



hur man installerar minecraft forge på mac

Besök Netflix webbplats och följ dessa instruktioner:

Klicka på 'Konto'

Logga in på ditt Netflix-konto och håll muspekaren över din profilikon och klicka på Ditt konto.



Klicka på pilikonen till höger om din profil.

Klicka på 'Visningsaktivitet'

Under avsnittet Profil och föräldrakontroll klickar du på Visa aktivitet.

Klicka på cirkeln med en rad i den

Här kan du ta bort alla program du någonsin har sett och, om du vill, ta bort en hel serie från din historik på en gång. Högerklicka på cirkeln med en linje genom den och välj alternativet ”Dölj serie”. Om du bara vill ta bort ett avsnitt klickar du bara på cirkeln och väljer 'Göm från din historik'.

(Valfritt) Klicka på 'Dölj alla'

Du kan också dölja hela historiken genom att bläddra till botten och klicka på alternativet ”Dölj alla”.



Det är det, du är klar! Du har tagit bort allt det tvivelaktiga innehållet från din Netflix och kan titta på dina program i komforten att du vet att du enkelt kan ta bort dem igen.

Ta bort visningshistorik i iOS-mobilappen

Tyvärr har Netflix tagit bort alternativen för kontoåtkomst för appversionen av streamingtjänsten. Om du vill ta bort din visningshistorik från din mobila enhet, använd en webbläsare och logga in på Netflix.

Klicka på webbläsarens menyalternativ och välj ”Desktop Site” och följ sedan stegen ovan för att ta bort din nyligen visade historik.

Hur man tar bort nyligen tittade program från Netflix på Android

Android-användare har fortfarande ett kontoalternativ i sin Netflix-app. Detta tar dig automatiskt till en webbläsare men den kan visas i mobilversionen av webbplatsen vilket gör det mycket lättare att arbeta med.

Öppna Netflix-appen och tryck på den profil du vill redigera.

Tryck på de tre vertikala linjerna i det nedre högra hörnet.

Om du uppmanas till det trycker du på den webbläsare du väljer och loggar in.

Tryck på 'Konto'

Följ samma steg som vi har listat ovan för att ta bort din visningshistorik.

Tryck på nedåtpilen bredvid din profil

Tryck på 'Visningsaktivitet'

Klicka på 'Dölj alla'

Som med instruktionerna ovan kan du klicka på cirkeln med raden i den för att ta bort en show eller klicka på 'Dölj alla'.

Att dölja din visningshistorik är väldigt enkelt när du förstår layouten. Du måste använda en webbläsare men Safari, Chrome och till och med Samsung Internet kan alla utföra uppgiften.

Så här tar du bort Netflix nyligen visade program på en Roku-enhet

  1. Öppna Netflix-appen på Roku-hemsidan.
  2. Klicka på en titel du vill ta bort från din Fortsätt titta och bläddra ner i popup-menyn tills du ser Ta bort från Min lista , välj detta för att ta bort det.Netflix titelsida
  3. Du måste upprepa steget ovan med alla titlar du vill ta bort från din Fortsätt titta lista.

Andra Netflix-funktioner för en bättre upplevelse

Netflix erbjuder en hel del sätt att anpassa ditt innehåll. Det betyder att det finns många funktioner och alternativ i inställningarna. Förutom att du bara tar bort ditt nyligen visade innehåll kan du också hantera inställningar för videouppspelning och rekommenderade program.

Med samma navigeringsanvisningar ovan kan du klicka på nedåtpilen bredvid din profil för att få tillgång till några ganska snygga funktioner.

Du kan till exempel stänga av funktionen för automatisk uppspelning. Om du är den typen som somnar när du tittar på de senaste avsnitten av Stranger Things, stäng av funktionen för automatisk uppspelning för att undvika saknade avsnitt.

Om du vill att Netflix ska ge dig bättre rekommendationer, var noga med att betygsätta de program du har sett tidigare. Bredvid varje titel (du kan komma åt dem från avsnittet för visningsaktivitet ovan) har du ett tummen upp eller tummen ner. Om du verkligen gillar en show, ge den tummen upp och Netflix kommer att rekommendera liknande innehåll med liknande betyg.

Slutligen kan du uppgradera din prenumeration för att titta på innehåll i 4k. Att ge dig fyra strömmar åt gången med bättre kvalitet, det är verkligen en funktion som är värt att nämna för den seriösa binge-watcher.

Har problem?

Att ta bort din Netflix-tittarhistorik är för det mesta ganska enkelt. Men det finns några saker du bör veta om du stöter på problem.

Naturligtvis loggade du antagligen in på rätt konto för att radera din visningshistorik, men om du har gått igenom processen och det inte fungerade, dubbelkolla att du är inloggad ordentligt. Därefter säger Netflix att det kan ta upp till 24 timmar att ta bort din tittade historik på alla enheter. Om det inte försvinner omedelbart, vänta eller logga in på en annan enhet.

hur man ansluter en bildskärm till en bärbar dator och använder båda skärmarna

Slutligen presenterar inte ett barns profil möjligheten att ta bort tittarhistoriken. Oavsett anledning begränsar Netflix minderåriga från att radera sin historia så prova en annan profil istället.

hur man kopierar bokmärken i krom

Vanliga frågor

Det har nyligen visats som jag inte tittade på, är det här ett problem?

Om du ser innehåll i ditt nyligen visade avsnitt beror det troligen på att någon annan använder din Netflix-profil. Under kontoinställningarna kan du visa inloggningsaktivitet.

Kontrollera först om det finns enheter som inte tillhör dig (eller platser som inte finns nära dig). Du kan klicka på alternativet 'Logga ut från alla enheter och ändra ditt lösenord för att säkra ditt konto.

Kan jag bara ta bort en hel Netflix-profil?

Ja, om du har en profil som du vill ta bort (förutom den som kontot skapades med) kan du klicka på redigeringsalternativet i appen och ta bort profilen med allt lagrat innehåll.

Om jag tar bort mitt konto kommer min tittarhistorik att raderas?

När du tar bort ditt Netflix-konto tar det cirka tio månader för all medföljande data att försvinna med det. Det betyder att du kan återställa ditt konto med din visningshistorik intakt i upp till tio månader efter att du har sagt upp din prenumeration.

När den här återställningstiden har upphört kan du skapa ett nytt konto utan klock- eller sökhistorik.

Hur återställer jag mitt fortsatta tittande innehåll?

Om du raderade din visningshistorik raderade du också innehållet Fortsätt titta. Serierna och filmerna som du inte har avslutat ännu visas inte längre i avsnittet på Netflix som låter dig hämta det där du slutade. Ärligt talat verkar det inte finnas något sätt att återställa innehållet om du raderade det men du kan alltid börja titta på showen igen.

Många användare har klagat över att deras Continued Watching-innehåll försvann. Om du antar att du inte har tagit bort den, men den är borta, kan du kontakta Netflix support för hjälp. Det finns ett problem som gör att detta innehåll tas bort och sedan kommer tillbaka och kanske tas bort igen. Eftersom funktionen gör plattformen mycket lättare att använda är det värt att nå ut till Netflix support för den här.

Kan du rensa sökhistoriken på Netflix?

Netflix håller inte riktigt koll på de program och filmer du har sökt efter så det finns ingen anledning att ta bort det och det finns därför inget alternativ att göra det. Att ta bort din visningshistorik bör räcka för integriteten.

Om du vill rensa din sökhistorik helt på Netflix har vi en artikel här hjälp gör det du. När du har avbrutit det permanent kan du öppna ett nytt konto eller använda ett annat användarnamn för att skapa ett nytt konto.

Kan jag ta bort huvudprofilen i mitt konto?

Nej. Men du kan göra några ändringar och radera visningshistoriken. Om du ursprungligen ställer in kontot för någon annan och nu vill uppdatera det själv måste den ursprungliga profilen vara kvar.

Klicka på redigeringsalternativet för att uppdatera namn och profilbild. Ta sedan bort all visningsaktivitet för att börja nytt. Inte bara kommer detta att ta bort innehållet som har tittats, men det kommer också att ta bort det fortsatta tittande innehållet och de partiska rekommendationer som är baserade på tidigare strömmade genrer.

Slutgiltiga tankar

Netflix visningshistorik styr också ditt fortsatta tittande innehåll och föreslagna innehåll så var uppmärksam på det när du gör ändringar. Naturligtvis är det fortfarande bra att städa upp ditt Netflix-konto efter år av binge-watching.

Intressanta Artiklar