Vad du ska veta
- Öppna Snapchat och tryck på Snap karta på åtgärdsfältet.
- Eller tryck på en väns bild på Vänner flik. Tryck på förhandsgranska bilden av delad plats för att öppna Snap Map.
- Du kan också komma åt Snap Map i en webbläsare genom att gå till map.snapchat.com.
Den här artikeln förklarar hur du kommer åt och använder Snap Map i Snapchat 9.35.5 och senare. Instruktioner gäller appen och inte webbversionen.
Så här kommer du åt Snap Map på Snapchat-appen
För att få Snap Map på Snapchat-appen för iOS och Android, tryck på Snap Map-knappen i åtgärdsfältet. Din plats visas, men du kan också trycka på Vänner för att se platser som dina vänner har delat. Tryck på inställningar knappen (kugghjulsikonen) för att hantera dina Snap Map-inställningar.
Tryck på en väns bild på Vänner flik. Om de delade sin plats visas en förhandsgranskningsbild under deras namn på deras profil. Tryck på den för att öppna Snap Map.
Du kan också komma åt Snap Map i en webbläsare genom att gå till map.snapchat.com . Detta är en offentlig version utan inloggning eller användarnamn.
Om det här är första gången du öppnar Snap Map kan du bli ombedd att konfigurera dina Snap Map-inställningar. Du kan välja om du vill att bara du, dina vänner eller specifika vänner ska se din plats .
Hur man använder Snap Map i Snapchat-appen
Nu när du vet hur du kommer åt Snap Map kan du börja använda den. Här är de olika sätten du kan dra nytta av det:
-
Tryck på din profil ikonen i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på redskap ikonen i det övre högra hörnet för att komma åt dina inställningar. Scrolla ner till Vem kan avsnitt och tryck Se Min plats .
-
På fliken Inställningar, anpassa inställningarna.
-
Tryck på Spökläge vippströmbrytare för att slå på funktionen. När spökläget är aktiverat kan ingen se din plats – inte ens dina vänner. I menyn som visas, ställ in en tidsgräns på tre eller 24 timmar för Ghost Mode eller håll det på på obestämd tid.
-
Snapchat sparar dina ändringar automatiskt.
Mina vänner låter alla du är vän med på Snapchat se dig på kartan.Mina vänner, utom låter dig utesluta vem som helst från din lista över Snapchat-kontakter.Bara dessa vänner är där du väljer vem från dina kontakter som kan se dig på kartan.Vad är Snapchats Snap Map?
Snapchat Snap Map är en interaktiv karta som du kan använda för att dela din plats med vänner. Du kan också se vänner när de delar sin plats med dig. Om dina vänner har integrerat sitt Bitmoji-konto med Snapchat, visas deras Bitmoji-karaktärer på kartan där de befinner sig.
Vad är Snapchat Live Location?
Även om du kan se vänners positioner på Snap-kartan, uppdateras deras plats bara när deras Snapchat-karta är öppen, och du har bara en allmän uppfattning om var de är. Men om du vill tillåta en vän eller familjemedlem att spåra din specifika plats, använd Snapchats Live Location-funktion.
Med Live Location, navigera till en väns profil och ge dem spårning i realtid till din plats i 15 minuter, en timme eller åtta timmar. Du och vännen kan övervaka din platsstatus i ett chattfönster.
Live Location är tänkt att vara ett 'kompissystem' för att ge dig och dina nära och kära sinnesro när du är på resande fot, på väg ut på en dejt eller om du träffas och de behöver veta exakt var du är. Av integritetsskäl kan du pausa platsspårningen när som helst och den andra personen kommer inte att meddelas.
Live Location delar din platsstatus även om du har stängt din Snapchat-app.
Intressanta Artiklar
Redaktionen

Installera uppdateringar på Kaby Lake och Ryzen-processorer (Bypass CPU Lock)
Så här installerar du uppdateringar på Intel Kaby Lake eller AMD Ryzen CPU-baserad dator med Windows 7 eller Windows 8.1 installerat. Använd den medföljande plåstret.

Hur du aktiverar cookies i din webbläsare
Lär dig hur du aktiverar cookies i din favoritwebbläsare på flera enheter och operativsystem.

Så här säkerhetskopierar du och återställer startkonfiguration i Windows 10
När du behöver säkerhetskopiera startkonfigurationsdata i Windows 10 bör du använda BCD-hanteringsverktyget, bcdedit.exe. Inga verktyg från tredje part krävs.

Välj och flytta flera flikar i Google Chrome
En mindre känd funktion i Google Chrome är den inbyggda möjligheten att välja och hantera flera flikar samtidigt. Du kan flytta, fästa, duplicera eller stänga dem.

Topp 10 attraktiva spel som Hay Day för Android och IOS
Det går inte att inaktivera automatiska annonser programmatiskt på sidan, så här är vi!

Hur man kopplar bort Spotify från Facebook
Det finns två sätt att koppla bort Spotify från Facebook. Du kan inaktivera Facebook-inloggning och koppla bort ditt konto från Spotify för att hålla din data privat.

Hur du ändrar din relationsstatus på Facebook
Allt du behöver veta om hur du ändrar din Facebook-relationsstatus, plus varför du bör (eller inte bör) uppdatera den.
-
Miguel Co / Lifewire
Hur man använder Snap Map från webben
Du kan komma åt Snap Map från Snapchat hemsida . På samma sätt som du använder ett finger för att dra runt kartan i mobilappen, kan du använda markören för att välja och dra runt kartan till andra platser. Du kan också använda en mus eller styrplatta för att zooma in och ut.
hur ändrar jag vilket Gmail-konto som är min standard
Välj en färgad del eller en cirkulär berättelsesamling som verkar för att se snaps. Ett fönster dyker upp över kartan och spelar automatiskt upp bilderna som delas av personer på den platsen.
Hur du ändrar dina platsinställningar i Snapchat
Om du vill ändra dina platsinställningar vid ett senare tillfälle:
